lundi, septembre 24, 2007

Ontslag Rudy Aernoudt - Commentaren

Indien U ook de mening van Rudy Aernoudt deelt, gelieve het antimanifest te ondertekenen http://193.121.103.67/aernoudt/

De Vlaamse regering heeft topambtenaar Rudy Aernoudt op staande voet ontslagen. Enkele meningen op de blog van De Tijd.

http://tijdblogs.typepad.com/redactieblog/2007/09/ontslag-rudy-ae.html

Geplaatst door: Bart 17/09/07 om 21:31
Het ontslag van Rudy Aernoudt is voor mij het beste bewijs dat de meeste vlaamse politici en, ik vrees, de meeste vlaamse burgers niet meer in staat zijn met gezond verstand te redenereren. De druk van het VB en van de verkeerde media informatie zijn gewoon te groot. Op termijn, tenzij een gewenste radicale ommekeer in de manier van denken, betekent dit het einde van de vlaamse vooruitgang!

Geplaatst door: Laurent 18/09/07 om 19:31
Arm Vlaanderen...als een intellectueel man zo wordt ontslagen ...waar gaan wij naartoe ....op het niveau van de Walen nu ....arm Yves Leterme, arm Kris Peeters jullie sturen recht in de hol ....en dat alleen om uw beloftes voor uw kiezers niet te ondermijnen ...arm Vlaanderen zonder toekomst ....er zijn toch andere grotere problemen dan het kleine BHV

Geplaatst door: Jaap 19/09/07 om 00:26
Eindelijk iemand uit de administratie die ons log staatsapparaat durft aan te klagen. We moeten inderdaad dringend bezuinigen op onze overheidbestedingen, ipv steeds nieuwe heffingen toe te passen (cfr. de CD&V). Aernoudt ziet de echte problemen van ons land en onze bedrijven (innovatie en competitiviteit), en niet BHV (who cares!). Resultaat: hij wordt aan de deur gezet, door iemand van de VLD dan nog... Schande!

Geplaatst door: efreddy 19/09/07 om 16:57
Verder: ..."hij mag zijn positie als topambtenaar niet misbruiken om zijn dissidente opinie te ventileren.....Leterme heeft wel bijna 800.000 voorkeurstemmen behaald bij de verkiezingen, Aernoudt tot dusver nog geen enkele". Andermaal: ET ALORS? Waar zit hier in godsnaam de relevantie? Vooreerst dient eens duidelijk te worden uitgelegd waarin de Heer Aernoudt diens positie dan zou wel hebben misbruikt. En wat Leterme betreft: wat zou het dat die man, op basis nota bene van populistisch gekrakeel, 800.000 voorkeurstemmen heeft gehaald? Ik verwijs naar, ik denk dat het de Heer Aernoudts termen zijn, de uitspraak dat er een wereld van verschil ligt tussen een politicus en een staatsman, en of we het nu hebben over België of Vlaanderen: een staatsman is iemand die niet in eerste instantie zijn legitimiteit puurt uit het aantal voorkeurstemmen dat hij/zij heeft gehaald. Ik ben een overtuigd democraat, maar ik geloof terzelfdertijd dat een groot deel van het Vlaams electoraat (en overigens van heel wat electoraten) zich meer laten leiden door een soort "panem et circenses" dan door gezond verstand. Een staatsman moet ons daarvoor behoeden en een Aernoudt moet ons daarvoor wakker houden.

Geplaatst door: Jan 19/09/07 om 09:20
Rudy Aernoudt heeft gelijk.
Vlaanderen haalt de 3% norm niet, helaas.
De Hercules-stichting is overbodig.
Kabinetten moeten afslanken.
Administraties kunnen een stuk efficiënter. Daarvoor zijn ambtenaren met een mening nodig.

Geplaatst door: laurent 20/09/07 om 10:40
Ambtenaren worden niet betaald om aan politiek te doen, niettegenstaande dat mogen zij ook de kanalen gebruiken die ter beschikking staan van elke andere burger van ons land om hun persoonlijke mening te ventileren. Vrijheid van meningsuiting is (was) toch een grondwettelijk recht! Indien we alle energie die sinds jaren in het communautaire gestoken is, zouden gebruikt hebben om België te modernizeren, dan hadden wij nu één land met een efficiëntie om U tegen te zeggen, met een simpele en daadkrachtige structuur en een belang binnen de wereld onevenredig groter dan zijn afmetingen. De samenstelling is altijd groter dan de som van de delen.

Aucun commentaire: